הרשת החברתית היא מקום מדהים לספר את הסיפור של כולנו, לדבר על הכאב, להתווכח, לחלוק ולהסכים אך גם להכיר ולחפש את הדרך ליצור יחד ולחיות יחד.
הרשתות החברתיות הפכו בשנים האחרונות לזירה המרכזית בה מתנהל השיח הציבורי והחברתי בישראל. קבוצות וקהילות, שקולן טרם נשמע בשיח הישראלי, מצאו ברשת דרכי ביטוי מגוונות ויצירתיות, חשפו את סיפורן לקהל רחב ומגוון ושינו ללא היכר את מה שאנחנו חושבים ויודעים אחד על השני. יחד עם זאת הרשתות משמשות גם במה למניפולציות, ל"פייק ניוז", לעמדות קיצוניות ולהחרפת הקיטוב בין הקבוצות השונות.
דווקא בתוך פלטפורמות דיגיטליות שאמורות היו לחבר בין קהילות העולם, אנחנו נדרשים לעבוד קשה ולשחות נגד הזרם כדי להיחשף ולהקשיב באמת לתפיסות עולם שונות משלנו.
61% מבני הנוער פעילים בפייסבוק, 88% באינסטגרם ו- 95% חברים בקבוצות וואטסאפ רבות, אין ספק שקיים צורך אמיתי בהכשרה של סוכני שינוי אשר יוכלו להשפיע על השיח המתנהל ברשת, יכירו בזהויות והתרבויות המגוונות המרכיבות את החברה הישראלית ויפעלו בסולידריות לקידום טוב משותף לכלל החברה
מיזם דיבור אחר מבית מרכז לחיות יחד שם לעצמו למשימה להשפיע על השיח המקוון בישראל באמצעות יצירה ועידוד יוזמות חדשות במרחב הדיגיטלי ובשיח הציבורי המקדמות שותפות ויצירה משותפת בין הקהילות השונות בחברה בישראל במטרה לחיות יחד טוב יותר.
קורסים אקדמיים - "דיבור אחר ברשת: חרדי, ערביה, מזרחית ואשכנזי נכנסים לפייסבוק" במסגרת קורסים משלבי התנסות (במכללת עזריאלי ובמכללה למנהל)
סדנאות, וובינרים והרצאות בשיתוף ארגונים רבים – הג'וינט, איגוד האינטרנט, פייסבוק, ישראל דיגטלית, מרכז יסודות
סדנאות בעיריית ירושלים, במנהלים קהילתיים בירושלים, בתקווה ישראלית באקדמיה, ברשת חינוך עתיד ועוד...
הרשת החברתית היא מקום מדהים לספר את הסיפור של כולנו, לדבר על הכאב, להתווכח, לחלוק ולהסכים אך גם להכיר ולחפש את הדרך ליצור יחד ולחיות יחד.
או מלאו טופס זה ואנו נחזור אליכם בהקדם:
לעולם לא נשתף את פרטיך עם גורם אחר
כל הזכויות שמורות לחיות יחד © 2022